side-area-logo

ENGELSKA – About Smakvandring

Ett minne för livet

Om Smakvandring

Så vad gör man på en smakvandring?
Du följer med en kunnig guide och upplever världens bästa utsikt över Tornedalen och en vandring som blir en “souvenir” och trevligt minne av Luppioberget och norra Sverige!

I den färdigpackade ryggsäcken du bär med dig från start finns små trevliga smak-paket som anknyter till det guiden berättar under de olika stoppen. Tillsammans med guiden och övriga deltagare promenerar ni under ca 2 timmar i lätt terräng på och runt Luppioberget. Under 5 stopp/pauser får ni lära er mer om Luppioberget och Tornedalen samt dess kultur och historia. En hel del fakta, några skrönor och flera smakprover. En upplevelse för alla sinnen!

ImageImageImage
“WOW! Supertrevlig vandring med lokala smaker, fantastisk utsikt och spännande berättelser! Rekommenderas varmt!”
“Vilken upplevelse! Att knyta samman vandring med smaker och en fantastisk utsikt över Tornedalen. Det här vill jag göra igen!”
“Jag älskar att vandra, jag älskar mat. En perfekt kombination för alla sinnen”

Varmt välkommen att hänga med på vår Guidade Smakvandring på Luppioberget!

Vandringen tar ca 2,5 timme och går över sten och stock ca 2 km runt och på Luppioberget. Världens bästa utsikt över Tornedalen ingår samt en färdigpackad ryggsäck med spännande smakprover, vatten, paraply och regncape. Under turen berättar vår guide om platsen, fakta, historia och om lokal kultur, mat och människor (Kanske även någon skröna…)


Smakvandringen startar kl.14.00 och pågår ca 130-150 minuter. Max 15 / minimum 5 deltagare per tur. Incheckning på plats senast 15 minuter innan turens avgång. Samling vid stora stenen utanför FOXBOX picknick-café.


Kläder efter väder! Bekväma och säkra skor för vandring/promenad.

Vi genomför turen i de flesta väder men ställer in om det blir för ostadigt väder: hård vind eller spöregn. Info om detta via Guidetelefonens mobilsvar samma dag. Vandringen genomförs på egen risk.Guiden går igenom säkerhet och bra att tänka på mm innan turens början. Mobil är bra att ha – för att ta bilder. Men, stäng av ljudet och koppla av under turen. För din och dina vandringskollegors skull.

En del av det du får höra, se och smaka finns att köpa med sig från vår shop (FOXBOX picknick-café & shop)

Smakvandring Luppioberget Restaurang Utblick Vandra på Luppioberget Luppio Övertorneå fjäll vandra med utsikt illustration
Smakvandring Luppioberget Restaurang Utblick Vandra på Luppioberget Luppio Övertorneå fjäll vandra med utsikt illustration

Kan alla smakvandra?

För att kunna ta del av vår Guidade Smakvandringen behöver du och alla deltagare ha “normal-flås”. Vandringen går i lagom promenad-takt via trappor upp och ner samt på några ställen över nedfallna träd och i sluttande kuperad och ojämn terräng.

Bra om du inte har för mycket spring i benen samt har ro att koncentrerat sitta ner och lyssna på guidens berättelser. Inga hundar eller andra husdjur med på turen.

(Vi har tyvärr inte möjlighet att anpassa vandringen till funktionshindrade)

Something is wrong.
Instagram token error.
Load More